El Departament de Cultura llança l'aplicació digital Vibra, una gran agenda cultural amb experiències arreu del territori català. L'app permet a l'usuari anar descobrint activitats culturals -fins a un miler diàries- i visites al patrimoni, que li són suggerides en funció del seu perfil, de les preferències indicades i també d'on es trobi en cada moment. L'eina beu de l'agenda cultural del Departament i recull per ara les propostes de gairebé 4.500 equipaments.

Cofinançada al 50% per un fons europeu Feder i amb un un cost inicial de 472.000 euros, Vibra és una agenda pensada per al mòbil (tant per a Android com iOS) que informa d'exposicions, visites al patrimoni cultural, cicles de conferències, concerts o espectacles teatrals, per exemple.

El secretari general del Departament, Francesc Vilaró, explica que l'objectiu és no només recollir les informacions més «bàsiques, d'agenda principal» sinó «donar visibilitat a la cultura de base, la que es fa al territori, la que fan els ateneus, els equipaments de les comarques, els museus de pobles i ciutats, allò que organitzen els ajuntaments, etc. Amb un tractament més igualitari». En aquest sentit, un 18% de les activitats proposades són de cultura popular, i 500, vinculades a l'àmbit de la lectura i les biblioteques.