Enric Casasses, Irene Solà, Eva Baltasar, Josep Pedrals o David Caño són alguns dels noms destacats de la 24a edició del Festival de Poesia de Girona, Ara Poesia, que se celebrarà a la Casa de Cultura de Girona de l'1 de febrer al 7 de març. La cita, que entre d'altres propostes inclou un taller per a rapsodes, recitals poèticomusicals o una taula rodona amb poetes que van fer el salt cap a la narrativa, també comptarà amb Maria Cabrera, Jaume C. Pons Alorda i Víctor Sunyol.

Les gironines Maria Cabrera i Irene Fontdevila encetaran el festival l'1 de febrer amb l'espectacle Vladivostok.

El 19 de febrer serà el torn de la taula rodona De la poesia a la narrativa, en què tres dels autors de més volada actualment -Irene Solà ( Canto jo i la muntanya balla), Eva Baltasar ( Permagel) i Jaume C. Pons Alorda ( Ciutat de Mal)- conversaran amb Mita Casacuberta sobre els límits dels gèneres literaris.

El 22 de febrer, Enric Casasses, acompanyat de la soprano Maria Mauri i el piano de Daniel Ariño oferirà el recital poètic i musical El nus la flor, títol homònim del seu últim poemari. Un altre poeta consolidat, Víctor Sunyol, presentarà el text inèdit Hic en l'espectacle Hic et nunc (ara i aquí), el 27 de febrer, acompanyat del músic i compositor Pere Norrès.

Les apostes més arriscades d'aquesta edició seran el recital Copy-paste (6 de febrer), amb tres poetes novells, Maria Sevilla, Guim Valls i Raquel Santanera, i l'espectacle Els nois tutú (13 de febrer), amb la poesia de l'olotí David Caño, guanyador del darrer premi Jocs Florals de Barcelona, i els sons, llums i la poesia performàtica de Gerard Altaió.

El festival també inclourà un taller per a rapsodes de la mà de Josep Pedrals (5 de febrer); una conferència amb la interpretació en directe de la poesia musicada de Jacint Verdaguer a càrrec del músic Arnau Tordera (4 de març) i dos espectacles per al públic familiar. Es tracta de Piscina poesia (9 de febrer), que combina titelles i poesia, i Quan les paraules fan música (5 de març), un taller per jugar i experimentar amb el ritme, els sons, la rima o la forma.

Com a cloenda, el 7 de març hi ha previst un vermut poètic amb un Poetry Slam, una competició de poesia recitada en la qual els autors s'enfronten al públic, que ha de puntuar la paraula, la interpretació i la posada en escena.

Totes les activitats són gratuïtes i tindran lloc a la Casa de Cultura de Girona.