La sala La Planeta de Girona encetarà la temporada demà amb el segon muntatge de la companyia gironina La Gàrgola, Ferides. Es tracta de la segona obra escrita pel dramaturg gironí Frank Bayer després de l'èxit d' El brindis, un espectacle que va dirigir Cristina Cervià. En aquesta ocasió, l'espectacle trasllada l'espectador fins al juny de 1977, dos dies abans de les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura franquista, per plasmar l'impacte que els canvis polítics tenen en una família, especialment quan l'aministia i el retorn de l'exili fa aflorar secrets enterrats durant anys.

«L'objectiu era veure com la transició remou el passat d'una família, és una història que parla del que no s'explica i del perdó», assenyala Bayer, que assegura que tenia clar que no volien «fer El Brindis 2 ni encasellar-los».

Amb aquesta nova producció, La Gàrgola ha incorporat a Núria Florensa com a directora i a les actrius Mònica Pardo i Laura Porta que s'uneixen a l'equip habitual de la companyia: el mateix Bayer, el director i escenògraf Ricard Martí i l'actor Xavier Mercadé.

«Si El brindis era dura, amb Ferides hem buscat altres registres, amb una visió més poètica i amb cura pels petits detalls, amb personatges femenins... i la propera, que ja estic escrivint, serà una comèdia», apunta.

Hi ha previstes tres representacions a La Planeta aquest cap de setmana. Per a la de dissabte ja s'han exhaurit les entrades i les de les altres dues (demà i diumenge), s'estan venent a bon ritme.

Un cop estrenat el muntatge, l'objectiu és dur-lo a altres llocs, com Barcelona, com ja va passar amb El brindis, que ja suma una quarantena de funcions arreu de Catalunya.