El filòleg Narcís Garolera, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra i especialista en l'estudi de la figura i l'obra de Jacint Verdaguer, presenta aquest vespre a la biblioteca Fages de Climent de Figueres el llibre Galeries del record. Memòries d'un filòleg (Edicions de 1984). En l'acte hi participaran l'autor i el catedràtic d'institut Joan Ferrerós.

Al llibre, el filòleg vigatà hi repassa la seva vida, des de les arrels familiars al Collsacabra i la Garrotxa fins als primers estudis a Vic, d'on va marxar a finals dels 60 per estudiar Filologia Catalana a Barcelona. Posteriorment hi repassa els anys que ha dedicat a la filologia i la literatura catalana, des de la docència i la recerca.

En aquest sentit, Garolera ha preparat edicions crítiques de grans obres d'escriptors catalans, com el mateix Verdaguer, però també Sagarra i Josep Pla, amb «dos anys intensos de treball dedicats a El quadern gris», explica.

«Ni he estat editor ni crític literari, sempre he procurat redreçar els textos per respectar el que l'autor volia», assenyala.