La mezzosoprano russa Victoria Karkacheva ha aconseguit el primer premi del 57è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. Disset cantants van participar divendres a la tarda a la prova final del concurs al Liceu. El jurat va reconèixer amb el segon premi la georgiana Natalia Kutateladze, i amb el tercer, la xilena Yaritza Véliz. El quart premi va ser per a Insik Choi (Corea del Sud); el cinquè el va aconseguir Melissa Zgouridi (Estats Units), i el sisè, Maria Brea (Veneçuela). Els guanyadors actuaran avui diumenge en el concert final al Gran Teatre del Liceu, amb l'Orquestra Simfònica dirigida per Francesc Prat. El premi del públic va ser per a Natalia Kutateladze i per a Insik Choi.

Pel que fa als premis especials, Maria Brea també es va emportar el de millor intèrpret de Sarsuela. La guanyadora del primer premi també es va endur el de millor intèrpret de música russa. El millor intèrpret de Verdi va ser per a Alexander Köpeczi (Rumania), i Yaritza Véliz va aconseguir el de millor intèrpret d'òpera francesa.

El jurat va decidir atorgar un premi extraordinari a sis cantants espanyols: Aina Martín, Sara Bañeras, Yolanda Sánchez, Ana Fernández Guerra, Inés Ballesteros i Manuel Fuentes. Aquest últim també es va emportar un premi ofert pel tenor Plácido Domingo al millor cantant espanyol.

La participació del concurs ha crescut enguany i ha arribat fins als 546 cantants de 53 països. Enguany el certamen ha incrementat la dotació en premis en 6.000 euros, fins a arribar als 121.000 euros repartits en les diferents categories, nou premis en forma de contracte i 15 borses d'estudis.