26 de gener de 2020
26.01.2020

Yishai Sarid presentarà dimarts a Girona «El monstre de la memòria»

26.01.2020 | 00:07

L'escriptor israelià Yishai Sarid (Tel Aviv, 1965) presentarà aquest dimarts a Girona el llibre El monstre de la memòria, una història contemporània sobre què fem avui amb el llegat dels camps de concentració i extermini. L'acte serà a les set de la tarda, a l'aula de l'Institut d'Estudis Nahmànides, i l'autor conversarà amb les traductores del llibre al català i al castellà, Roser Lluch i Ana Bejarano, i amb l'editora de Club Editor Maria Bohigas, amb motiu del 75è aniversari de l'alliberament d'Auschwitz.

El protagonista d' El monstre de la memòria és un historiador israelià que fa de guia als camps nazis de Polònia. Acompanya grups d'adolescents per a qui l'homenatge es resumeix a embolicar-se amb una bandera i fer-se selfies, o turistes que visiten Auschwitz de passada entre l'hotel i el centre comercial. Davant d'això, el protagonista assumeix el paper de guardià del record.

Però la immensa solitud del càrrec i la indiferència crònica dels seus interlocutors el porten a desfer-se del món dels vius per apropar-se perillosament al dels fantasmes. Ningú més sembla disposat a enfrontar-se a les conseqüències morals enterrades als camps. I mentrestant, Auschwitz es converteix en l'escenari d'un videojoc institucional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona