Glaucs celebrarà els seus vint-i-cinc anys de carrera musical amb noves cançons i una gira de concerts que passarà per la ciutat de Girona. El grup begurenc tornarà als escenaris aquest any per celebrar l'efemèride i ho farà amb nous temes sota el braç, que es publicaran durant aquest primer trimestre.

La banda ha anunciat que la seva idea inicial és fer un parell de concerts a Catalunya i algunes actuacions fora del país. Per a aquestes cites a Catalunya, el grup empordanès vol «fer alguna cosa realment especial», així que estarà format per una banda ampliada de vuit músics, més alguns convidats i altres sorpreses que s'aniran anunciant més endavant.

La primera oportunitat per veure'ls en directe serà al festival Strenes de Girona amb un concert al Teatre Municipal el divendres 17 d'abril. Hi actuaran acompa­nyats per diversos col·laboradors per repescar els seus temes més coneguts i desgranar el nou repertori.

Nascuda l'any 1994 a Begur, la banda va ser un dels grups més populars de l'anomenada segona generació del rock català. Durant els seus primer nou anys de vida, va editar cinc discos, a més d'un àlbum recopilatori que va sortir l'any 2007. Amb cançons com Els teus ulls glaucs, Ho tornaria a fer, Històries curtes, La teva/meva vida, Quan no hi ets o La nit de Reis, entre d'altres, van aconseguir fer-se un lloc important dins el panorama musical català.

Deu anys després del seu concert de comiat, el grup liderat per Jofre Bardagí va reaparèixer el 2014 amb el disc Hem conegut la nit, que també van presentar en concert al festival Strenes.

Les entrades per a l'actuació a Girona es posen a la venda aquest dimarts al matí, a partir de les 10, al web de l'Strenes.

D'altra banda, el bateria del grup empordanès, Àngel Valentí, ha anunciat un nou projecte personal nascut del procés de dol de la mort del seu pare, amb qui compartien l'amor per la música: La ciutat de les portes sense pom. El tema, que ha comptat amb la col·laboració i implicació de músics, amics i família, es publicarà també aquest dimarts.