Rosalía ha portat avui el flamenc fins a l'escenari dels Grammy, la gran celebració mundial de la música, amb una actuació que ha combinat el seu gust per les arrels espanyoles amb el seu interès per la fusió urbana.

"La inspiració principal és el flamenc", havia avançat a Efe la cantant catalana a la catifa prèvia dels Grammy.

"Llavors, per a mi és una cosa a celebrar que puguem fer una actuació amb músics que vénen d'Espanya, que són flamencs, amb una coreografia inspirada en el flamenc ... Tinc moltes ganes", ha afegit.

Rosalia, que havia guanyat abans d'actuar en directe el primer Grammy de la seva carrera, s'ha presentat al Staples Center de Los Angeles (EUA) amb un conjunt blanc i enmig d'un joc de miralls per abordar la flamenca i molt recent "Juro que".

Palmes i guitarres flamenques han acompanyat aquest primer tema més assossegat de Rosalía abans que s'arrenqués amb un tram d'enèrgica coreografia i dissenyat amb trucs de blancs i negres, d'ombres i llums.

Després d'aquest pont, Rosalía ha cantat "Malamente", el tema que li va donar projecció internacional i que l'ha portat a triomfar en escenaris de mig món.

"Moltes gràcies", ha acabat.

Rosalia ha estat presentada a la gala dels Grammy per Alicia Keys, que ha destacat que l'espanyola és amiga seva i una inspiració.

Hores abans Rosalia havia guanyat el Grammy al millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu pel seu àlbum "El Mal Querer" a la gala prèvia dels Grammy, la cerimònia en la qual es lliuren la majoria dels guardons (són 84 categories en total).