29 de gener de 2020
29.01.2020

Mostra a la Vall d'en Bas de lacat japonès

Can Trona acull una exposició de l'artista garrotxina Joana Vilalta fins al 17 d'abril

29.01.2020 | 00:16
La inauguració de l'exposició, dissabte passat.

Formes de la natura implantades en joies, capses, plomes, figures, guitarres o violins treballats amb la tècnica de l' urushi es poden veure al Centre de Cultura i Natura Vall d'en Bas, Can Trona, fins al 17 d'abril. L' urushi és una tècnica artesana de lacat que es fa al Japó. Està basada en l'ús de solucions fetes sobre la base de la laca dels arbres, pigments naturals i treballs de precisió oriental.

Joana Vilalta és una artista de Sant Esteve d'en Bas que ha dedicat gran part de la seva vida a cultivar aquesta tècnica mil·lenària. Ha estat premiada en exhibicions d' urushi al Japó, on ha fet cursos i estades de perfeccionament. Ara, és considerada una de les millors especialistes catalanes en urushi.

També destaca en el kintsugi, un procés que consisteix a reparar fractures de la ceràmica amb saba i pols d'or, de manera que l'esquerda i la reparació prenen protagonisme i donen un nou aspecte a l'objecte. La filosofia és ressaltar les cicatrius dels objectes per tal de donar-los valor. Aquesta tècnica serveix a les persones que han patit trencaments personals per recuperar-se sobre la base d'embellir les cicatriu.

El dia 8 de febrer, ella mateixa oferirà dos tallers gratuïts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona