L'Escola Municipal d'Humanitats de Girona i la Casa de Cultura impulsen el cicle Art i filosofia: Mirar amb la paraula, amb vuit sessions impartides, entre d'altres, pel cineasta Albert Serra; l'escriptor i filòsof Xavier Antich o l'artista i director de la Fundació Tàpies Carles Guerra.

Enllaçant amb l'èxit del cicle Literatura i Filosofia dels darrers tres anys, aquesta vegada la proposta s'aproxima a la relació entre l'art i el pensament. El cicle, que consta de vuit sessions, fa un recorregut per grans obres de l'art de tots els temps com La Pietat de Michelangelo, La mort de la Verge de Caravaggio, Saturn de Goya, Déjeuner sur l'herbe d'Édouard Manet, L'esperi català de Tàpies, el Guernica de Picasso i els vídeos de Bill Viola, comentades també per la periodista i crítica de cinema Imma Merino; Joan-Carles Mèlich, doctor en filosofia i lletres i professor de filosofia de l'educació; Oriol Fontdevila, comissari, escriptor i investigador especialitzat en pràctiques artístiques i educació; Jessica Jacques, professora d'estètica de les arts i Rafael Argullol, escriptor i catedràtic d'estètica i teoria de les arts.

L'activitat està vinculada al Festival MOT de Girona i Olot, enguany dedicat als processos creatius de les diferents disciplines artístiques, explicats des de la literatura. Les xerrades s'iniciaran al Centre Cultural La Mercè del 3 al 24 de febrer, i continuen a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, del 2 al 23 de març.