Una dotzena d'escultures de Salvador Dalí han estat robades aquest dijous a la matinada d'una galeria d'art d'Estocolm, segons la Policia, que ha informat que dues persones haurien fugit del lloc amb un vehicle.

L'alarma de la Galleri Couleur es va activar tocades les 4 de la matinada i, segons els primers indicis, els lladres van entrar-hi després de trencar el vidre d'una finestra. Quan van arribar a la galeria, les forces de seguretat no van localitzar cap sospitós.

"És terrible. Estic devastat", ha lamentat el propietari de la galeria, Peder Enstrom, en declaracions a la cadena SVT. "He treballat molt per organitzar aquesta mostra", ha afegit Enstrom, que calcula que han desaparegut entre deu i dotze escultures.

Diversos experts que ha consultat la cadena estatal han posat en dubte que les obres es puguin vendre, perquè cada peça té estampat un número d'identificació únic.

Cadascuna de les escultures de Dalí val entre 19.000 i 47.000 euros i mesuren fins a 50 centímetres va dir Enstrom a TT.

Les escultures -entre les quals destacaven alguns dels famosos tous de Dalí- s'havien d'exposar a la galeria durant deu dies. L’exposició havia de tancar dissabte. Les escultures procedien de Suïssa.