L'Auditori de Girona acollirà aquesta setmana dues cites per commemorar una de les efemèrides musicals del 2020: el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven. El pianista i escriptor britànic James Rhodes i la Giorquestra, juntament amb la violinista sudcorena Ye-Eun Choi i la directora francesa Chloé Van Soeterstède seran els protagonistes de dos recitals amb peces del compositor divendres i dissabte, respectivament.

Rhodes, un dels noms més mediàtics de la clàssica i un divulgador del gènere, interpretarà a Girona la Sonata Número 15 en Re mayor Op. 28 , Pastoral; la Sonata Número 27 en Mi Menor Op.90 i la Sonata Número 21 en do major Op. 53, Waldstein.

Per la seva banda, la Giorquestra celebrarà el seu vuitè aniversari interpretant a la sala Montsalvatge dues de les grans obres del geni de Bonn, la segona simfonia i el concert per a violí.

La direcció i la solista que acompanyaran l'orquestra són dues joves talents de gran projecció internacional: Ye-Eun Choi, violinista sudcoreana i artista Deutsche Grammophon, i Chloé van Soeterstède, una prometedora directora francesa que acaba de debutar, entre altres grans orquestres, amb la Royal Philharmonic Orchestra.