Una paròdia de la competència entre les sales de cinema i les plataformes de streaming s'ha endut la setzena edició del Correcurts, el concurs de curtmetratges ràpids de la vintena Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva, la Macca, que ha organitzat el Cineclub Vuitimig aquest cap de setmana.

En total, es van presentar 22 curtmetratges, als quals cal sumar els quatre participants de la segona edició del Correcurts Júnior. En aquesta ocasió, l'objecte a partir del qual havien de construir els Correcurts -amb una peça d'animació o d'imatge real- era un fragment de pel·lícula en 35 mil·límetres.

El curtmetratge Lo que Metflix se llevó del grup H6 produccions es va alçar amb el primer premi del concurs, dotat amb 500 euros. Es tracta d'un homenatge al cinema en sales i una paròdia de la crisi que pateixen per la competència de les plataformes d'streaming.

El segon premi, dotat amb 200 euros, va recaure en Limbo, de Dirty Forty's, una comèdia que el jurat ha valorat per la seva originalitat, realització i interpretació. El tercer premi, dotat amb 100 euros,va ser Una cita de pel·lícula, de la factoria Corman.

El premi Miquel Porter i Moix, que otorga el Cine Club Vuitimig i la Federació Catalana de Cineclubs i està dotat amb 200 euros, va ser per No obrir, de Paul Jones, un curtmetratge de terror que el jurat ha premiat pel seu valor cinematogràfic, la potència de la seva realització i mantenir la tensió tot i la seva senzillesa.

Pel que fa als guardons sense dotació econòmica, el premi a la millor interpretació va reconèixer Guillem Gispert, protagonista de Tannhauser i el de millor guió, Els cassàdors de bolets.

Pel que fa al concurs Correcurts Júnior adreçat a joves menors de setze anys, el guanyador va ser Aifon, de l'equip Petits Correcurtaires, que van presentar una sàtira sobre l'obsessió i el consumisme al voltant de les noves tecnologies. Com a guanyador d'aquest concurs, el treball va competir també en la categoria general.