Els Amics del Museu d'Art de Girona exposen per primera vegada a Catalunya les aquarel·les de Josep Sebastià Pons (Illa, Rosselló, 1886-1962), considerat com el més gran poeta rossellonès en llengua catalana del segle XX. Concidint amb l'edició de la seva Poesia catalana completa per Edicions de la Ela Geminada gràcies a set anys de feina del filòleg figuerenc Eusebi Ayensa, el local de l'entitat al carrer Ciutadans acull des d'ahir i fins al 29 de febrer, una petita mostra de la seva faceta com a dibuixant i pintor.

Com dues cares de la mateixa moneda, l'obra plàstica del poeta versa sobre els mateixos monuments, paisatges o animals del Rosselló que molts dels seus poemes.

Les ermites, oratoris, el Canigó, el castell de Corbera o l'ase, el gripau i la salamandra que pinta complementen els seus versos i per això la mostra proposa al visitant que contempli aquestes aquarel·les i dibuixos a la llum de la poesia de Pons.

L'exposició comissariada pel mateix Ayensa i Sebastià Frère, net de Pons, també inclou algunes peces de l'artista Arístides Maillol, amic personal del poeta i amb el qual passava part dels estius a la casa que una de les seves filles, Rafaela, tenia en el poble rossellonès de Sureda des del seu casament amb el també artista Enric Frère.

El 19 de febrer, al local dels Amics del Museu d'Art que acull la mostra, s'hi presentarà l'edició de la poesia completa de Josep Sebastià Pons.