La 18a edició de festival Strenes de Girona ha programat més de 30 concerts, amb grups com Oques Grasses, Mazoni, Fangoria, Judit Neddermann, Sopa de Cabra, i comptarà amb un nou espai escènic dedicat a la música festiva així com una nova categoria per a bandes consolidades.

La inauguració del festival tindrà lloc el 28 de març amb un concert sorpresa que, un any més, es farà des del terrat de l'Oficina de Turisme de la Rambla, i acabarà el 3 de maig amb una actuació a les escales de la Catedral de Girona.

Una de les principals novetats d'aquest 2020 és l'agrupació dels concerts de La Mirona sota el nom de La Xefla de Strenes, un nou espai escènic enfocat a la música festiva.

La Xefla tindrà lloc el 18 d'abril amb concert de Oques Grasses, Gertrudis i Koers.

A part de La Mirona, seran escenaris de festival l'Auditori de Girona, el Teatre Municipal, el Centre Cultural La Mercè, el Yeah! Indie Club, la plaça de Catalunya, la pujada de Sant Domènec i les escales de la Catedral.

A més, l'edició d'aquest any comptarà també amb una nova categoria musical batejada amb el nom d'Strenes Delicatessen, una programació que inclourà concerts de bandes consolidades de l'escena del pop indie català, com Mi Capitán o Mazoni, entre d'altres.

"El festival Strenes es mereix estar a la ciutat perquè porta artistes d'un gran talent i deixa a Girona grans experiències relacionades amb la música. Des de l'Ajuntament continuarem apostant i buscant estratègies perquè segueixi sent una festa transversal i per a tots", ha destacat el tinent d'alcalde i responsable de Cultura, Carles Ribas.

El festival oferirà actuacions de Lori Goldston, Lee Ranaldo i Raül Refree, Fangoria, León Benavente, Gertrudis, El Kanka, Tomeu Penya, Clara Peya, Obeses, Glaucs, Pau Alabajos, Relat o David Busquets.

Aquest any es posen a la venda unes 17.000 entrades per al conjunt de les actuacions a través del web del festival o a les taquilles de l'Auditori de Girona i de el Teatre Municipal de Girona durant el seu horari habitual.