L'estada de l'icònic Crist de Sant Joan de la Creu a Figueres; una mostra sobre la relació de Gala, el pintor i la moda i la primera exposició immersiva dedicada a l'artista a la Provença són les tres grans propostes de la Fundació Gala-Salvador Dalí per aquest any.

La primera cita destacada és l'estrena de l'exposició Dalí, l'enigma sense fi, a Baus de Provença. La proposta, que es podrà veure del 6 de març al 3 de gener, presentarà per primer cop l'obra de l'artista en format digital immersiu. Ho farà en una antiga pedrera de 5.000 m2 habilitada per a aquest tipus de mostra.

L'exposició Gala/Dalí/Dior. D'art i moda, que es podrà veure al castell de Púbol del 14 de març al 6 de gener, encetarà una nova línia expositiva de la institució dedicada a explorar la relació del geni empordanès amb la moda, que veia com un altre vehicle d'expressió artística.

La tercera data marcada al calendari de la Fundació és al novembre, amb l'arribada, per uns mesos, d'una de les obres més conegudes de Dalí, el Crist de Sant Joan de la Creu, que es podrà veure al Teatre-Museu de Figueres.

L'exposició Bellesa i mística en El Crist de Dalí dedicada a l'oli provinent de la Galeria d'Art i el Museu Kelvingroved de Glasgow, s'instal·larà a la sala de les Loggies fins al 30 d'abril del 2021 i aprofundirà, amb informació inèdita, en una creació que marca l'inici d'una etapa en la qual els interessos del pintor per la mecànica quàntica i la física nuclear es fusionen amb els seus sentiments religiosos.