08 de febrer de 2020
08.02.2020

Don Osito Marquina, protagonista de l'any al Museu del Joguet de Figueres

L'equipament alt-empordanès va tancar el 2019 amb 47.375 visitants, un increment del 14% respecte al 2018

08.02.2020 | 00:24
Don Osito Marquina, protagonista de l'any al Museu del Joguet de Figueres

El Museu del Joguet de Figueres dedicarà l'any a commemorar el 110è aniversari de l'emblemàtic Don Osito Marquina, el company de jocs dels Dalí. El museu dedicarà una exposició a la relació dels infants amb els ossets de joguina –i per extensió, entre persones i ossos– i oferirà una visita guiada teatralitzada en què una actriu caracteritzada d'Anna Maria Dalí explicarà en primera persona com jugava la família Dalí amb Don Osito, la seva amistat amb Lorca i la relació amb el seu germà. El museu també té previstes per aquest any una mostra dedicada a l'Any Perucho; una altra centrada en els bombers o una dels artistes Sebi Subirós, Rita Andreu i Perre d.la amb jocs modificats des d'un vessant poètic.

D'altra banda, aprofundint en el programa de gènere que desenvolupa des de fa anys, el museu preveu incorporar a l'exposició permanent un àmbit de gènere des de la perspectiva dels infants, que també mostrarà, des d'una visió crítica, els joguets que estaven orientats a instruir els nens en els papers socialment assignats. A més, produirà una exposició itinerant que proposarà una mirada de gènere als jocs.

El Museu del Joguet va tancar el 2019 amb 47.375 visitants, un 14% més que l'any anterior. Pel que fa a l'alumnat que va participar en l'oferta pedagògica del museu, es va incrementar un 24,27% respecte a l'any anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit