El Cor Canta, un projecte coral integrat per més de 150 cantants, actuarà dissabte a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Després d'haver-se estrenat l'any passat a l'Auditori de Barcelona i a l'Auditori de Girona, encara una segona temporada amb quatre concerts arreu de Catalunya, un dels quals és el d'aquest dissabte a Torroella.

El cor presenta tres obres de compositors catalans, una figura consagrada com Albert Guinovart, que repeteix amb Gloria, encàrrec que el Cor va fer per l'estrena del projecte l'any passat, tot i que aquest any comptarà amb una nova orquestració; un compositor professional emergent, Gerard López Boada, i un jove compositor encara estudiant de l'ESMUC, Àngel Pérez Ortega.

Les obres dels dos darrers parteixen de poemes de Joan Salvat-Papasseit i Joan Maragall i sorgeixen del Concurs Internacional de Composició que va organitzar El Cor Canta per donar suport a la literatura catalana i als compositors novells, ampliar el repertori per a cor i orquestra i fer més visible el projecte, que aspira a convertir-se en una formació coral estable.

Pel que fa a la direcció, a més de recaure com l'any passat en Elisenda Carrasco i Ribot, incorpora una nova directora, l'Eva Martínez i Tomé.

Així mateix, el recital comptarà amb l'actuació de la soprano mallorquina amb una prometedora carrera i recent guanyadora del Segon premi del Primer Palau, Irene Mas i el tenor i compositor igualadí Carles Prat. Pel que fa a l'orquestra, serà l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.