El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí obre divendres la programació d'art contemporani amb l'exposició Transparències, de Paula Lausin Clay. És un projecte autobiogràfic amb una sèrie de retrats de dones de la seva família, teixits amb diverses capes de teles translúcides.

Seguint un pausat procés de producció, Paula Lausin Clay elabora aquests retrats partint d'imatges o fotografies antigues de familiars per acabar traslladant-les al suport tèxtil. La composició a partir de la superposició de capes permet que, a través d'un joc lumínic, s'acabi revelant el rostre que contenen, com si es tractessin d'imatges que apareixen del no-res.

En la instal·lació en sala, que es podrà visitar de forma gratuïta fins el 16 de març, les obres apareixen penjades com si es tractés de roba estesa, disposades de manera que es pot passejar entre elles. També conviuen amb altres materials i vestigis del procés creatiu desenvolupat per l'artista, que va ser guardonada amb la Menció especial d'Art Jove del Festival Inund'Art i va rebre un Ajut Kreas de Girona per a la producció de Transparències.

Aquesta és la primera exposició de la temporada de l'Espai Montgrí, l'espai que el Museu de la Mediterrània dedica a l'art contemporani, i és fruit de la col·laboració amb el festival Inund'Art de Girona. La programació d'aquest any, a càrrec de la cooperativa Cultural Rizoma, busca l'equilibri entre les propostes que el Museu acull, i que permeten teixir i enfortir els vincles amb altres entitats del territori, i una nova línia configurada a partir d'exposicions de producció pròpia de la institució.

Així, el gruix central de la programació, que es desenvoluparà entre finals de març fins a mitjans de setembre, està dedicat a un nou cicle que, sota el títol de Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, presenta una sèrie de projectes específicament produïts pel Museu, amb la voluntat d'establir una continuïtat argumental entre aquest i la sala dedicada a la difusió de les pràctiques artístiques contemporànies.

L'Espai Montgrí tancarà la programació amb l'exposició El món com a meditació de Maria Mercader, dins el programa Exposicions viatgeres de la Diputació.