La Universitat de Cambridge ha organitzat diversos actes que formen part del primer simpòsium al Regne Unit sobre el cineasta Pere Portabella (Figueres, 1927) i que clouran la retrospectiva integral sobre la seva obra que s'ha anat duent a terme a Anglaterra en espais com l'Institut of Contemporany Arts (ICA) o la Whitechapel Gallery de Londres.

L'acte principal es va celebrar ahir a la sala d'honor del King's College de la Universitat de Cambridge, amb una classe magistral impartida per Portabella, que demà també participarà en una trobada amb el públic al Close-Up de Londres, on presentarà el film Pont de Varsòvia.

La retrospectiva, comissariada per Winstanley Schtinter i que duu el títol Sovint la mirada de la cua de cuc és l'encertada. El cinema de Pere Portabella, va començar el passat 26 de novembre a l'ICA de Londres i ha tingut lloc tant en escenaris relacionats amb l'art i el cinema com en d'altres on les pel·lícules de Portabella han pres un especial sentit.

És el cas de la presó de Brixton on es va projectar als presos la pel·lícula El sopar (1974-2018), un film on Portabella recull la trobada entre cinc presos polítics que han complert llargues condemnes.