Oques Grasses, amb cinc nominacions, i Ginestà, Miki Núñez i Rosalía, amb tres, encapçalen la llista de nominacions dels Premis Enderrock per votació popular. Els segueixen amb dues nominacions 31 Fam, Cesk Freixas, Manel, Meritxell i Judit Nedderman, Porto Bello i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

La segona ronda ha sumat 18.000 vots, un 10% més que l'edició anterior. L'última ronda de la votació popular es va engegar ahir després d'anunciar els nominats i els guanyadors de cada categoria es donaran a conèixer a la gala del 5 de març a l'Auditori de Girona, on actuarà Blaumut, Balkan Paradise Orchestra, Gertrudis, Sopa de Cabra, Judit i Meritxell Nedderman, Koers, P.A.W.N. Gang, Salvatge Cor i Smoking Souls.

El director editorial d'Enderrock, Lluís Gendrau, va valorar ahir l'augment de presència femenina, amb el 40% de veus de dones o mixtes. Una d'aquestes veus és la de Júlia Serrasolsas, que juntament amb el seu germà Pau, formen el grup Ginestà, la gran sorpresa de les nominacions després de la publicació del seu primer disc, on expliquen històries quotidianes mitjançant la cançó protesta i el folk català.

Amb una nominació hi ha Aitana, Albert Guinovart i Albert Bofill, Alfred García amb Txarango, Andrea Motis, Buhos, Chicuelo, Marco Mezquida, Clara Peya, el Cor Jove Nacional de Catalunya, Criatures, Dàmaris Gelabert, El Pony Pisador, El Pot Petit, Joan Rovira, Lágrimas de Sangre, Lildami, Mireia Vives & Borja Penalba, Nil Moliner, Ramonets i The Bop Collective.

Núria Feliu rebrà el Premi Enderrock d'Honor i Manel Camp serà reconegut amb el Premi a la Trajectòria, mentre que el Premi Enderrock estrella anirà a l'escriptor musical Jordi Sierra i Fabra.

Premis de la indústria

Enderrock va entregar ahir els reconeixements a la indústria, entre els que hi ha els banyolins Alter Sinergies, responsables dels festivals (A)phònica o Càntut, pels seus quinze anys. També s'ha guardonat els segells discogràfics Gandula i Kasba Music; els espais musicals de l'Auditori, el Liceu, la Cafeteria Slàvia i la sala Jazzman, entre d'altres.