El Teatre Municipal de Girona acull avui i els dos propers dimecres tres espectacles delicatessen, tres propostes de petit format que rebusquen en la memòria i la sensibilitat dels objectes.

Aquest vespre arriba al Teatre Municipal Poemes visuals, un espectacle de Jordi Bertran inspirat en la poesia de Joan Brossa. Bertran agafa en préstec els jocs de lletres brossians per construir un abecedari d'espuma que adquireix vida pròpia i salta i balla al costat d'un actor-músic. Ideat l'any 1994, des de llavors no ha deixat de girar per diversos festivals internacionals i s'ha endut guardons en certàmens de països com França, Polònia, Eslovènia o Bulgària.

Trash o La Poubelle plus belle és l'espectacle que arribarà la setmana vinent. Guardonat amb el premi al millor muntatge de petit format a Feten, la prestigiosa Fira Europea d'Arts Escèniques per a nens i Nenes de Gijón, i al millor espectacle de carrer al Haifa International Children's Theatre, té com a protagonista una bosseta d'escombraries que somia amb ser una estrella. I és que aquest espectacle de manipulació d'objectes va acompanyat d'un missatge implícit delicat i sostenible: la màgia també s'amaga en les coses que la gent llença a la brossa.

Li prendrà el relleu dimecres 4 de març l'espectacle Conservando memoria d'El Patio Teatro, un solo de l'actriu i titellaire Izaskun Fernández dedicat als seus avis i àvies i, per extensió, als de tots. Amb la seva particular barrreja de records i objectes, l'espectacle es va endur els premis Drac d'Or a la Millor Dramatúrgia i de les Autonomies de la darrera Fira de Titelles de Lleida.