La barcelonina Andrea Torres, jove talent de les noves generacions artístiques catalanes, explora la feminitat en l'exposició Inside The Unknown, que inaugura al costat de dues mostres més la nova temporada del museu Can Mario de Palafrugell de la Fundació Vilacasas.

La proposta de Torres, comissariada per Glòria Bosch i Mercè Vila, està composta per una cinquantena de fotografies d'entre 2013 i 2019 extreta de les successives sèries que l'autora ha creat durant la seva breu carrera. Les obres es presenten entrellaçades per una narrativa que parteix del surrealisme i evoluciona cap a un univers en el qual el cos femení i les múltiples identitats que l'habiten esdevenen protagonistes.

L'artista, detalla, ha explorat les relacions entre la feminitat i la natura a través del simbolisme i la transcripció dels somnis, el realisme màgic i la teoria de la psicoanàlisi. «Aquí es mostra un recorregut, perquè he escrit un camí i hi ha hagut una evolució en agafar altres tècniques, realitzar un mix media, una barreja de disciplines», explica Andrea Torres, que assegura que, actualment, està «experimentant».

Les fotografies exposades formen part de les sèries més representatives de l'artista i l'itinerari expositiu s'inicia amb la sèrie Hypnagogia, passant per Mesmerize, Moon, Moon Ritual, The Unknown i Hivernacle, fins a arribar a Eclipses, la darrera sèrie encara en fase embrionària que es pot veure, per primera vegada, en aquesta exposició.

La nova temporada de Can Mario, el Museu d'Escultura Contemporània de Vilacasas, compta també amb una exposició de l'aragonès Mariano Andrés Vilella, que celebra aquest 2020 el seu norantè aniversari. Vilella, que treballava per a d'altres escultors fins que es va convertir en artista, va començar en l'àmbit figuratiu, però en aquesta mostra de Palafrugell reflecteix el seu costat més abstracte.

Can Mario arrencarà també la temporada expositiva del 2020 amb una donació de Cèlia Tost de nou obres de Carles Arqués convertida en petita exposició, anomenada Dins i fora. La Condició humana, que inclou nou obres entre olis i collages .