El poeta Enric Casasses, referent d'una nova manera de fer poesia a Catalunya, ha estat distingit amb el 52è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que concedeix Òmnium Cultural, pel conjunt de la seva obra literària, que suma versos, narrativa, dramatúrgia i traduccions.

L'autor barceloní, en fer-se públic el veredicte, va mostrar la seva «irritació» pel fet que el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, sigui a la presó des de fa més de dos anys.«Irritació és pensar què fan fora tots els polítics que no estan a la presó. Continuen jugant una partida d'escacs en la qual el contrincant està fent trampes tota l'estona i ells van jugant com si no passés res. Per què no ho deixem tots d'una vegada?», es va preguntar, per després reconèixer que el premi, que anteriorment han obtingut altres poetes com Miquel Martí i Pol, Feliu Formosa o l'any passat Marta Pessarrodona, li fa «molt respecte» i rememorar que el seu pare havia format part del jurat als 80.

El jurat ha destacat d'ell el seu estil «propi i inclassificable», amb reminiscències de diferents corrents, des del barroc o el Renaixement al moviment dadà.