El poeta i dramaturg Federico García Lorca serà protagonista aquesta setmana a la sala La Planeta de Girona. I ho serà, a més, per partida doble, amb l'estrena de Rosita, una versió lliure de Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores, i dues funcions d'una actualització de Yerma.

A Rosita, la companyia Las Melinas s'acosta al drama de Rosita, que espera durant 25 anys que el seu promès torni d'Amèrica per casar-se, quedant-se amb l'essència. Els divuit personatges de l'orginial queden reduïts a només dues actrius, Carmina Tortajada i Carme Bosch que, dirigides per Pep Vila, recuperen les veus i els silencis de les dones que habiten el darrer text lorquià.

L'espectacle, que forma part de la programació el Cicle Primerenc, es podrà veure el 12 i 13 de març, i li pendrà el relleu, el 14 i 15, Projecte Ingenu revisitant Yerma.

Sota la direcció de Marc Chornet la gran tragedia lorquiana es posa al dia, amb una posada en escena contemporània que fa més pròxima aquesta història sobre la maternitat i la lluita per unes il·lusions que es marceixen.