13 de març de 2020
13.03.2020
Diari de Girona

El 20è Fitag obrirà amb un musical de gran format i participatiu

Cràdula Teatre i Cor Preludi lideren el muntatge, que vol implicar el màxim de companyies gironines possible

13.03.2020 | 01:12
El cartell de la vintena edició.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag, ha començat a treballar en la producció de la seva obra d'inauguració més ambiciosa i participativa. El muntatge amb què arrencarà l'edició d'enguany, la vintena, serà un musical de gran format que es podrà veure al Teatre Municipal de Girona el 25 d'agost.

Es titularà Theresienstadt, i una vintena de joves actors i actrius cantants de Cràdula Teatre i Cor Preludi en seran els protagonistes, acompanyats a l'escenari per representants d'aquelles companyies teatrals amateurs gironines que ho vulguin. Es preveu que acabi reunint més d'un centenar d'actors sobre l'escenari.

L'espectacle parteix del moment en què els presoners són traslladats en trens cap al camp de concentració de Theresienstadt, a Txèquia, i canten cançons que parlen del fet que són un poble de pau i que no els faran cap mal. Però seran desinfectats, vestits amb un uniforme ratllat i obligats a fer feines de neteja. El menjar escassejarà i la feina serà insuportable. La inquietud (o il·lusió) per viure els farà descobrir un tresor, l'opereta Brundibár, i els assajos dins el camp de concentració els distrauran de l'horror en què viuran. La posada en escena finalitzarà quan se'ls comunicarà un nou viatge, potser definitiu, cap a Auschwitz.

Des del Fitag es demana la participació del màxim de companyies de teatre de les comarques gironines. S'hi pot inscriure des d'un representant per grup fins a deu, homes i dones, nens i nenes, i de totes les edats. Tots els grups que hi estiguin interessats poden enviar un correu a inauguraciofitag@gmail.com, indicant el nom del grup i els noms i edats de les persones que s'hi volen unir.

La primera trobada prevista per informar els participants és el 8 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona