Davant la suspensió d'actuacions en sales de concerts, diferents artistes han posat en marxa iniciatives per oferir concerts gratuïts des de casa seva oberts a tots aquells que es connectin a les xarxes socials. Davant la recomonació (o obligació) de no sortir de casa pel coronavirus, alguns músics han mostrat la seva predisposició a mantenir el contacte amb els seus seguidors.

A través del hastag #YoMeQuedoEnCasa, es poden trobar alguns dels artistes que ja han anunciat concerts en directe des de casa seva, entre ells Nil Moliner, Alfred Garcia, Sofia Ellar, Rozalén o Marwan o David Otero.

El cantautor valencià Andreu Valor també farà un concert en directe aquest divendres a les 19 h en el seu canal de YouTube. «Serem prudents amb la pandèmia però siga com siga hem de tirar endavant i units/des, tot i en la distància, és possible!», explica.

Javier Ruibal també ha anunciat un concert aquest dissabte, a les sis de la tarda. «Amigues i amics de qualsevol lloc de món, la consigna és quedar-se a casa, no contagiar ni contagiar-se. Aquesta trista situació també té de bo que podem acompanyar-nos entre tots. Per a això aquest dissabte 14 a les 18 hs de Madrid, faré un petit concert des de casa. Deixeu-me missatges aquí, a twitter i Facebook, i cantaré el que em demaneu».

En la mateixa línia, Rozalén explica quedar-se tancats a casa és un acte de responsabilitat i que ho podem aprofitar per llegir i cuidar les relacions familiars. També es mostra disposada a fer un concert a través de les xarxes.

Per la seva part, el Kanka, ha anunciat un concert aquest divendres a la 20 hores. «Ens veiem en Directe al meu perfil d'Instagram aquesta nit! Sé que molts, com jo, seguint les recomanacions sanitàries us esteu quedant a casa. Així que ... fem concertillo?».

El pianista Igor Levit també ha anunciat un concert a través del seu perfil a Twitter

La Filarmònica de Berlin actuarà sense públic avui i demà, però retrensmetrà el seu concert en directe a tot el món.