La Cambra del Llibre de Catalunya va decidir ahir posposar la festa de Sant Jordi i celebrar-la abans de l'estiu. En un comunicat fet públic, l'organisme explica que la data concreta es precisarà més endavant, en funció de l'evolució de la crisi del Covid-19. Aquest diada del llibre més enllà de la jornada habitual del 23 d'abril es faria amb parades al carrer i signatures d'autors.

D'altra banda, la Cambra explica que «l'impacte de la crisi del coronavirus pel conjunt del sector a Catalunya, si les mesures de restricció de moviments de les persones no s'allarguen més enllà de Setmana Santa, s'estima que podria arribar a afectar un terç de la facturació de l'any, equivalent a l'activitat econòmica del quadrimestre març-juny». A més, «si a aquest impacte hi afegim l'efecte de la crisi a Amèrica Llatina, que està repercutint en les exportacions dels editors, la suma total se situaria en uns 200 milions d'euros».

En el mateix comunitat, la Cambra apunta que ha proposat a la Generalitat de Catalunya que «els 13 milions d'euros que està previst destinar de més a la cultura en els pressupostos es destinin directament a pal·liar els efectes el coronavirus al sector cultural».