La crisi del coronavirus significarà una pèrdua de 746 milions d'euros al sector de la música en viu a tot l'Estat, segons un informe de la Federació de la Música d'Espanya (Esmúsica). Unes pèrdues que es calculen basant-se en què les conseqüències arribin des d'ara fins al setembre, ja que és un període amb molts festivals musicals i concerts.

Creuen que la demanda no es recuperarà fins a la meitat del 2021 "sempre i quan s'aconsegueixin pal·liar els efectes del Covid-19 en l'economia i la societat".

L'informe assenyala que la crisi del coronavirus està ja afectant a la música en viu i ho seguirà fent, augura, en els pròxims mesos que són els de més gran activitat dels concerts i els festivals de música que se celebren entre els mesos de març i setembre. Així, segons dades de la Federació de la Música a Espanya, la facturació de la música en viu de gestió professional entre els mesos de març i setembre de 2020 s'estima en 471 milions d'euros. Una xifra que s'ha obtingut en base a la previsió dels ingressos en taquilla que signifiquen un 65% del total i d'ingressos derivats de patrocinis, ajudes públiques, hostaleria..., que representen un 35% del total.

També s'ha de tenir en compte la facturació de la industria de la música en viu gestionada per entitats públiques entre març i setembre i va arribar a 293 milions d'euros l'any 2019. La suma de les dues quantitats són els 764 milions.

La crisi originada pel Covid-19 afectarà, han explicat en un comunicat, a totes les empreses i persones que treballen a la industria de la música en viu. Un sector amb 300.000 llocs de treball de manera directa i indirecta cada any.

Les fonts per a realitzar l'informe han estat proporcionades per la SGAE, l'APM, l'INE, el Pla Estratègic de la Federació de la Música a Espanya i l'OBS Busniness School.