Comic Barcelona, ??el saló internacional del còmic que cada any presenta les novetats editorials i que reuneix desenes de milers de visitants, ha decidit suspendre la 38 edició, que estava prevista per al proper mes de maig, a causa de la pandèmia de coronavirus.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, Ficomic, organitzadora de festival, explica que «després de la primera setmana de l'estat d'alarma i davant la situació actual, l'organització i el comitè executiu han decidit cancel·lar el 38 Còmic Barcelona, ??que tenia prevista la seva celebració del 8 al 10 de maig a Fira Barcelona».

Afegeixen els organitzadores que estan ja treballant amb il·lusió en les alternatives i, tan aviat com puguin, presentaran un «pla Z» per al Comic Barcelona.

El passat 12 de març, el festival va fer la primera presentació de la nova edició que volia atorgar protagonisme a el popular personatge de Mafalda, creat per l'argentí Quino.

La directora general de Ficomic, Meritxell Puig, no va amagar en la presentació de l'esdeveniment que era «un moment molt complicat», però va assegurar que no havien tingut «cap cancel·lació».

El saló, amb un pressupost d'un milió d'euros, esperava tenir una assistència d'unes 112.000 persones, i tenia previst estrenar dos nous espais en aquesta edició: «Comic Vision», sobre la relació entre còmic i pel·lícules i sèries; i «Comic Fantasy», on s'unirien les obres de referència de la fantasia, la màgia i la ciència ficció amb les de jocs de rol, tauler, miniatures i cartes.