El dibuixant francès Albert Uderzo, creador al costat de René Goscinny dels cèlebres còmics d'Astèrix i Obèlix, ha mort als 92 anys. Així ho comunicaven els seus familiars a l'agència France Press: "Albert Uderzo va morir mentre dormia al seu domicili d'un atac de cor. Havia estat molt cansat durant diverses setmanes", resava la informació.

Les aventures d'Astèrix i Obèlix naixien el 1959 de la mà de la revista Pilote, encara que el primer àlbum, Astèrix, el gal, es publicaria dos anys més tard, amb un tiratge de 6.000 exemplars. A dia d'avui és el còmic més traduït de la història, ja que es pot llegir en més de 111 idiomes i dialectes i ha venut 335 milions de còpies.

Nascut el 25 d'abril del 1927 al municipi de Fismes, situat al nord de França, Albert Uderzo va començar la seva carrera com a dibuixant a l'editorial parisenca SPE. Allà va aprendre els conceptes bàsics del dibuix i va conèixer Edmond Calvo, qui es va convertir en el seu mentor.

L'any 1941 Uderzo va publicar el seu primer dibuix: una il·lustració de Le Corbeau et le Renard dins el suplement Boum. Cinc anys després, va guanyar un concurs que li va permetre publicar a Éditions Du Chêne, gràcies a una col·lecció de gags del personatge Clopinard.

Goscinny i Uderzo es van conèixer el 1951 i van començar en el món del còmic amb Johan Pistolet, abans de crear l'irreductible Astèrix. Goscinny va morir el 1977 deixant als dos cèlebres personatges amb un únic pare.