En temps com els de vivim pot semblar que voler anar a hospitals de ficció és l'última cosa que voldràs fer, però el cert és que les sèries de metgesses i metges continuen sent un gran atractiu per a les audiències televisives mundials.

Ho demostra, per exemple, que encara avui House sigui un d'aquells clàssics moderns que una plataforma vol tenir a disposició perquè sap que no ha perdut la bona estrella (Sky i Amazon la tenen en catàleg), o bé que a cada nostra encara diguis A cor obert i qui més qui menys recordi el nom dels protagonistes d'aquella ficció.

Aquest subgènere, a banda de tenir grans títols, també té el do de presentar situacions i conflictes que veiem com a molt propers, encara que a vegades no són gens aptes per a hipocondríacs.

Novetats

Entre les novetats hospitalàries destaquen dues sèries molt notables: una és The Resident (Vodafone TV), la història d'un grup de residents que s'enfronten dia rere dia a grans decisions sobre les vides alienes i també les pròpies; i l'altra és New Amsterdam (Amazon), una molt lloable aproximació a temes molt candents (com la situació de la situació de la sanitat pública) a través de la història del nou director d'un hospital que topa de cara amb totes les deficiències del sistema.

I no ens podem oblidar de The Good Doctor, aquest fenomen mundial amb Freddie Highmore en la pell d'un jove metge amb Asperger. Actualment es pot veure a Movistar, Amazon i Sky.