La Diputació de Girona ha convocat el concurs públic per a la compra de llibres, documents sonors i audiovisuals de les biblioteques de les comarques gironines per valor d'un milió d'euros. La institució ha decidit mantenir el seu programa d'adquisició de fons bibliogràfic i audiovisual, com també han fet altres organismes, per donar suport al sector de l'edició en plena emergència sanitària. El contracte és per un anyprorrogable a un altre.

Des del tancament de les biblioteques públiques, el Servei de Biblioteques de la Diputació, el seu equivalent a Barcelona i el Departament de Cultura s'han coordinat per recuperar els serveis de forma telemàtica, com la biblioteca digital #eBiblioCat o l'atenció a través de les bústies corporatives i les xarxes.

La situació actual ha provocat que la biblioteca digital #eBiblioCat hagi incrementat les visites en un 500% i el préstec de llibres electrònics s'hagi disparat un 150% en els darrers dies. Per garantir un funcionament òptim d'aquest servei en el futur, s'ha facilitat l'accés permetent que els usuaris que no tinguin carnet de biblioteca s'hi puguin registrar de forma automàtica i la Generalitat contractarà de forma «immediata» més títols i llicències d'ús per un valor de 120.000 euros. Actualment, #eBiblioCat compta amb una col·lecció de més de 100.000 documents digitals com llibres electrònics, audiollibres, música, pel·lícules i documentals.