L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha demanat a les administracions «molts més esforços per dotar al col·lectiu professional de major estabilitat i protecció, pal·liant la seva constant intermitència» coincidint amb el Dia Mundial del teatre, que era ahir.

La Junta de l'Associació d'Actors i Directors ha publicat un manifest titulat Visca el Teatre! Tornarem a aixecar el teló en el qual assenyala que, quan se superi la crisi arran de la pandèmia de coronavirus, es tornarà a la normalitat i als teatres, també. «Però... quina normalitat?», es pregunta. «No podem tornar amb les mateixes precarietats que coneixem tots i totes des de fa temps i que la situació d'emergència que estem vivint ha posat en evidència», assenyala el manifest de l'efemèride.

Destaca que en el cas de la cultura «fa molt de temps que es pateixen unes retallades i una inseguretat preocupants que afecten les productores, les companyies, els teatres, i sobretot l'actriu i l'actor» i que no és cap novetat dir que a Catalunya «un alt percentatge dels actors i les actrius, directors i directores, dramaturgs i dramaturgues i la majoria de feines relacionades amb els espectacles en directe, ens trobem en una situació d'una precarietat extrema».