La Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació de Cobles de Catalunya han llançat un manifest conjunt per demanar públicament que les activitats sardanistes fins ara programades que es veuen afectades pel coronavirus s'ajornin en lloc de cancel·lar-se definitivament.

La idea que plantegen les entitats és que «es reprogramin tan bon punt les autoritats ho permetin» perquè se celebrin igualment durant aquest 2020. D'aquesta manera «s'ajudarà a mantenir les cobles», ja que els seus integrants i les seves famílies depenen en part dels ingressos d'aquests esdeveniments.

A més, incideixen en el fet que aquesta situació és «sobretot important» en un moment en què moltes empreses estan acomiadant personal, o aplicant ERTOs i reduccions de sou. El manifest el signen els presidents de la Confederació i de la Federació, Xavier Tresserras i Jordi Curós, respectivament.

A més, especifiquen que la sol·licitud suposarà una «complicació als calendaris d'activitats sardanistes d'arreu del territori», ja que concentrarà totes les activitats a la part restant de l'any. Per evitar «el màxim possible» els solapaments proposen gestionar i actualitzar diàriament, a través del teletreball, l'agenda en línia del Portalsardanista. Per això demanen comunicar totes les modificacions al correu electrònic infosardana@confsardanista.cat.