La Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva, la MACCA. La primera edició del Confinacurts, una adaptació del tradicional Correcurts que organitza el Cineclub Vuitimig de Cassà als dies de confinament, se celebrarà els propers 4 i 5 d'abril, amb l'objectiu de buscar un entreteniment creatiu que exploti les possibilitats de la quarentena.

Com en el Correcurts, la mecànica és senzilla: els participants han d'idear, rodar i editar en 24 hores un curtmetratge que ha d'incloure un objecte que se'ls dóna a conèixer en el moment d'encetar el concurs. La projecció dels treballs participants i l'entrega de premis es fa l'endemà. En aquesta ocasió, els Confinacurts hauran de tenir una durada màxima d'un minut i es podran començar el dissabte 4 d'abril a les 9 del matí, quan els participants que s'hagin inscrit coneguin l'objecte que ha de sortir en el seu curtmetratge.

Evidentment, les peces hauran d'estar rodades en l'habitatge on visquin els participants i respectant el sentit del confinament i s'hauran d'entregar com a màxim el diumenge 5 d'abril a les 10 del matí per correu electrònic (correcurts@gmail.com).

L'exhibició dels treballs presentats serà al canal de Youtube del Cineclub Vuitimig a partir de les 6 del mateix diumenge, i el palmarès es donarà a conèixer a les 8. En aquesta ocasió es concediran tres premis, sense dotació econòmica, que seran escollits per un jurat que deliberarà també via electrònica el diumenge a la tarda.

El Confinacurts és una iniciativa del Cineclub Vuitimig que compta amb el suport de l'ajuntament de Cassà de la Selva i l'estudi gràfic Font3studi. Tl concurs de curtmetratges ràpids Correcurts és un dels signes d'identitat de la MACCA i l'activitat més exitosa i representativa del Cineclub Vuitimig. El concurs ha arribat ja a les setze edicions i s'ha convertit en un referent a seguir per altres convocatòries i festivals que n'han seguit el model.