El Departament de Cultura reestructurarà el pressupost del 2020 per adaptar-lo a la nova realitat, segons va anunciar la consellera Mariàngela Vilallonga en una videoreunió amb responsables del patrimoni. Va explicar que s'està impulsant la posada en pràctica d'aquelles mesures incloses als diferents decrets i instruccions, però que també es treballa ja en una segona fase de recollida de necessitats pensant en la reestructuració del pressupost. Vilallonga va apostar per «trobar més diners a través de l'administració de l'Estat i també d'Europa amb l'objectiu d'injectar liquiditat al sector».

Una de les mesures pràctiques que estarà disponible aviat, segons la conselleria, és un portal web que reunirà informació sobre totes les mesures i normatives que són d'interès per al món cultural, i que integrarà les aportacions dels ajuntaments i les diputacions, a més de les del Departament. Altres iniciatives anunciades són un calendari d'activitats, una enquesta sobre les necessitats del sector o la celebració virtual del Dia dels Museus (18 de maig) i del Arxius (9 de juny).

El secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, va anunciar que es treballa en un pla de rescat.

Els responsables del patrimoni cultural català van expressar la seva preocupació per la gestió d'aquests dies de tancament de museus, monuments, i aturada d'activitat en el món de l'arqueologia, de la restauració i dels arxius, sense excloure l'aturada de tot el teixit de petites empreses que treballen per a l'administració.

També van demanar la creació d'oferta per satisfer la demanda que previsiblement hi haurà a la fi del confinament, i activar ja des d'ara les obres pendents perquè es puguin posar en marxa des del primer dia d'aixecament de les restriccions.