Les editorials han hagut d'ajornar les seves novetats degut a la crisi del COVID-19, que ha afectat molts dels plats forts previstos per a la diada de Sant Jordi que, com es va anunciar, queda posposada a abans de l'estiu.

Les editorials van explicar ahir que estan reubicant l'arribada a les llibreries de les novetats, depenent de l'evolució de la crisi sanitària, i que podria ser abans de l'estiu, durant l'estiu o, en pocs casos, de cara a la Setmana del Llibre en Català. Altres editorials dedicaran esforços a rellançar les obres ja publicades i de les quals no van poder fer promoció, com és el cas de Boulder, d'Eva Baltasar.

Els autors gironins afectats

Entre les obres afectades hi ha els nous llibres d'autors gironins. És el cas de la periodista figuerenca Anna Teixidor, amb Sense por de morir (Pòrtic); de l'escriptor Rafel Nadal, amb Mar d'estiu. Una memòria mediterrània, i de l'autora Mar Bosch, amb la seva novel·la La dona efervescent, els dos plats forts que havia de publicar Univers el 19 de març. Entre les novetats que també s'han vist posposades es troba un dels llibres polítics més esperats de la temporada: M'explico. De la investidura a l'exili (La Campana), de Carles Puigdemont, i Escac al destí, de Lluís Llach, que serà la novetat de l'editorial Univers a la Setmana del Llibre en Català.

Per la seva banda, el Grup 62 tenia prevista per a aquest abril Memòries, d'un dels intel·lectuals i polítics catalans més reconeguts del segle XX, Josep Benet. Pel que fa al món de la il·lustració, s'ha ajornat la publicació d'El mar que més m'estimo (La Galera), de la mestra gironina Laia Berloso.

Finalment, Edicions del Periscopi intentarà que es publiqui al juny La drecera, de Miquel Martín, i Pagès Editors té a les seves mans Tan sols viure, de Sara Montesinos i l'olotí Martí Albesa.