Basada en la pel·lícula Els tres dies del Còndor, dirigida per Sidney Pollack i amb Robert Redford i Faye Dunaway de protagonistes, Condor és una de les millors sèries d'espies dels darrers anys. Se centra en un jove analista de la CIA, Joe Turner, que descobreix un espiral de traïcions dins l'agència que podria portar a un autèntic desastre.

Rodada amb un gran pols narratiu i una execució admirable de les escenes d'acció, ho tenia tot per ser un dels grans títols del gènere: un referent de culte, una capacitat innegable per parlar del món d'avui i un esplèndid repartiment que inclou Max Irons, William Hurt, Bob Balaban, Kristen Hager i Mira Sorvino. Però si n'has sentit a parlar poc o gens és per una qüestió ben senzilla: no es va estrenar a cap plataforma (tampoc no s'hi troba ara) sinó a Calle 13, i aquest tractament de televisió generalista ha lesionat molt la seva trajectòria comercial.

Dit d'una altra manera, si Condor fos a Netflix estaríem parlant d'una de les sèries més comentades del moment, però en aquestes condicions s'ha hagut de conformar a ser un d'aquests títols del qual es prediquen les bondats però ningú recomana pels problemes d'accés. Una llàstima, perquè en situacions com la que vivim una sèrie amb la seva qualitat tindria tots els números per guanyar nous adeptes. Però hi ha l'oportunitat d'esmenar l'error quan s'estreni la segona temporada, prevista per a aquest mateix any.