El lliurament de el Premi Cervantes 2019, que en aquesta ocasió ha recaigut en el poeta català Joan Margarit, s'ha posposat a causa de la pandèmia del coronavirus, però encara no hi ha data confirmada. La cerimònia, que com és tradició se celebra el 23 d'abril, no tindrà lloc en la data habitual, tal com ha assenyalat la filla del guardonat en aquesta edició.

De la mateixa manera, fonts del Ministeri de Cultura i Esport han apuntat que encara «no hi ha dates» per al lliurament d'aquest guardó, el més important de les lletres hispàniques. Serà la primera vegada en la història del guardó -en marxa des de l'any 1976- que no se celebrarà en aquesta data, que coincideix amb el dia de la mort de Miguel de Cervantes.

A més de la tradicional cerimònia de lliurament del premi Cervantes, al llarg d'aquesta setmana sempre se celebren també actes paral·lels amb el guardonat que tenen lloc en diferents llocs de la ciutat de Madrid: des de la trobada a la Biblioteca Nacional, passant pel dipòsit d'un llegat en la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes fins a l'inici de la lectura continuada d' El Quixot.