L'escriptor Luis Sepúlveda va morir ahir als 70 anys l'Hospital Universitari Central d'Astúries (Oviedo) a causa de la covid-19. Sepúlveda va ser diagnosticat amb el virus a finals del mes de febrer, als pocs dies de tornar d'un festival literari, Corrrentes d'Escrites, celebrat a Póvoa de Varzim, als voltants de Lisboa.

L'editorial barcelonina va començar la publicació de l'obra de Sepúlveda el 1993 amb la seva aclamada novel·la Un viejo que leía novelas de amor, traduïda a nombrosos idiomes, amb vendes milionàries i portada al cinema amb guió del mateix autor, direcció de Rolf de Heer i amb Richard Dreyfuss com a protagonista.

El van seguir Mundo del fin del mundo, una obra entre la recerca i la denúncia; Nombre de torero, la seva particular novel·la negra; el llibre de viatges Patagonia Express; els volums de relats Desencuentros, Diario de un killer sentimental, seguit de Yacaré i La lámpara de Aladino.

Escriptors com Fernando Aramburu o Rosa Montero i polítics com Ada Colau o Matteo Renzi es van acomiadar a través de les xarxes socials de l'escriptor xilè. Montero, que recomana llegir Un viejo que leía novelas de amor, va recordar el «genial» Sepúlveda com un «amic i gran escriptor, vençut per aquest mal bitxo».