L'Ajuntament de Palafrugell manté la lectura continuada de textos de Josep Pla per aquest Sant Jordi, tot i que la convertirà al format digital per la crisi sanitària.

Al llarg dels últims 15 anys i de forma ininterrompuda, el consistori organitzava una lectura entre les deu del matí i les dues de la tarda en què personalitats del món cultural i ciutadans voluntaris llegien fragments de les obres de Josep Pla. Aquest any, l'Ajuntament fa una crida a tothom que vulgui participar-hi a enregistrar un vídeo d'un minut de durada i penjar-ho a les xarxes socials etiquetant el consistori o l'Àrea de Cultura de Palafrugell.

D'aquesta manera, tots aquells qui vulguin participar d'aquesta lectura podran enregistrar-se en vídeo llegint alguna obra de l'autor català amb una durada màxima d'un minut. Entre el dilluns 20 i el dijous23 d'abril l'hauran de publicar a les xarxes socials i utilitzar el hashtag #lecturapla2020 i etiquetar els perfils de l'Ajuntament i l'àrea de cultural (@ajpalafrugell, @PalafrugellCultura).

A nivell institucional, el mateix dijous 23 d'abril es penjaran vídeos amb diverses personalitats del món cultural i polític llegint fragments de la seva obra. La primera publicació es farà a les deu del matí i l'última a les vuit del vespre, marcant simbòlicament la durada de l'acte. A partir d'aquesta iniciativa es vol mantenir un acte tradicional, malgrat les dificultats sanitaris i no interrompre els 15 anys d'història. Habitualment, aquest acte es feia entre les 10 del matí i les 2 del migdia i hi participaven cares conegudes de la cultura i la política.

«Sant Jordi a Casa» a Calonge

Calonge i Sant Antoni celebrarà per Sant Jordi activitats virtuals i participatives organitzades per l'Ajuntament, amb les xarxes socials com a escenari. Una exposició virtual de dibuixos, la representació teatral de la Llegenda de Sant Jordi, un recital de poesia o les actuacions en directe de l'Escola de Música Adrià Sardó són algunes de les propostes. La programació de les diferents activitats es podrà seguir a través dels perfils de Facebook i d'Instagram.