La Fundació Gala Salvador Dalí ha començat a oferir visites en línia al Teatre-Museu Dalí de Figueres als estudiants d'un institut de la Llombardia, la regió italiana més castigada pel coronavirus. Després de dues proves pilot, la fundació arrenca aquesta setmana un programa de visites virtuals amb una vintena d'estudiants de 17 i 18 d'un centre de secundària de Brescia que cursen uns estudis equivalents a un segon de batxillerat lingüístic.

Els estudiants italians, confinats des del 20 de febrer, seran els primers a fer un recorregut comentat per tot el museu guiats per una integrant del Servei Educatiu de la Fundació. La institució, a més, està estudiant la possibilitat de replicar aquesta iniciativa amb estudiants de Catalunya, d'altres punts de l'Estat o estrangers, ja que ofereix un servei de guiatge en set llengües: català, castellà, francès, anglès, italià, holandès i alemany.

La visita utilitza la plataforma Google Meet i té una durada de 40 minuts, que es complementa amb un apartat de preguntes dels alumnes a la guia-educadora. Hi intervenen també els professors d'anglès, espanyol i història de l'art, un dels quals va ser becari al Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Dalí.

Dues proves pilot

S'han fet dues proves pilot d'aquesta visita educativa, una a la classe d'anglès centrada en el pas de Salvador Dalí pels Estats Units i l'altra, a la classe d'història de l'art oferta en espanyol, centrada en la relació entre l'artista empordanès i el poeta Federico García Lorca.

Hi han participat una vintena d'alumnes per classe i n'han fet una valoració favorable, assenyala la fundació empordanesa, que assenyala que els participants han destacat l'oportunitat de visitar un equipament cultural com el Teatre-Museu Dalí, tot i estar ja en el seu segon mes de confinament i davant l'única opció de continuar amb les classes de forma telemàtica.