Les floristeries de la ciutat de Girona i dels municipis de les rodalies han optat per ni vendre, ni distribuir roses a domicili durant la diada. Segons apunta el col·lectiu ho fan perquè «no és un bé de primera necessitat» i prefereixen que la gent no corri riscos rebent roses a casa perquè en la preparació «hi intervenen moltes mans». Per altra banda, a la resta de la demarcació sí que hi ha establiments que obriran a municipis com Figueres, Olot, Ripoll, Santa Coloma de Farners o Llagostera. Es tracta, apunten des del sector, d'establiments sobretot de ciutats grans i que poden garantir totalment les mesures de seguretat per evitar contagis durant el repartiment de les flors.

El president del Gremi de Floristes de Girona, Eduard Mainegra, explica que «moltes floristeries han parat d'acceptar encàrrecs perquè no poden assumir-ho» davant de la demanda, tot i que les vendes seran entre un 70 i un 80% inferiors a l'habitual.

Eduard Mainegra recorda que aquest any les roses cadascú les rebrà a casa i això comporta una logística a l'hora de repartir complexa i per això no es pot tenir un gran volum de vendes.

Tot i així, el president del Gremi de Floristes de Girona creu que els diners que entrin serviran per donar una treva econòmica als establiments que reparteixin roses a domicili. «Cal recordar que portem un mes i mig tancats i no entra ni un duro» al calaix, apunta.