El col·lectiu La Veronal, amb Pasionaria; Juan Carlos Lérida amb Las horas del sacrificio o AdHok i l'espectacle Immortels-Le Nid són algunes de les propostes del reformulat festival Sismògraf d'Olot. El certamen de dansa, que s'havia de celebrar entre el 23 i el 26 d'abril, ha reprogramat per aquesta tardor el gruix del cartell en dos Sismodays -el 20 de setembre i el 3 d'octubre-, a més disseminar altres espectacles a partir del setembre, començant per l'estrena de Sempreviva de la Cia. Mar Gòmez durant les Festes del Tura, en el que l'organització anomena Rèpliques (cites fora de les dates del festival) i Piroclasts (fora d'Olot).

«Hem volgut transformar el festival per continuar complint els nostres dos objectius: la relació amb el públic i generar vincles entre professionals i programadors», explicava ahir la directora del festival, Tena Busquets, en una trobada virtual amb la premsa. En aquest sentit, aquest divendres mantindran la jornada professional, ara en format telemàtic, que compta amb més de 200 inscrits.

Pel que fa a la programació, la majoria dels espectacles internacionals previstos s'han ajornat fins el 2021 , si bé s'assumiran algunes despeses de les companyies, com el material ja preparat.

Busquets detalla que s'han adaptat al que les companyies els han demanat en cada cas, com anul·lar definitivament l'actuació per poder-se acollir als ajuts públics o no tirar endavant l'espectacle perquè no havien pogut començar a assajar.

Els espectacles de carrer previstos s'encabiran en el Sismoday del 20 de setembre. Pel 3 d'octubre, s'han programat, entre d'altres, espectacles com Ívides d'Ívida Cynara al claustre del Carme o The Beauty of it d'Ángel Duran, així com el muntatge de La Veronal, que ja s'havia programat en aquesta data com a Rèplica.

També segueixen en peu altres Rèpliques, com ¡AY! ¡YA! de Macarena Recuerda Shepherd el 24 de setembre; el 8 de novembre amb Around the World dels Brodas Bros, i el 21 de novembre amb de Cia. Maduixa.