La cultura busca solucions per sobreviure a la crisi provocada pel coronavirus i són molts els artistes i organitzadors d'espectacles que aquests dies treballen en noves fórmules que els permetin adaptar-se a les estrictes mesures de prevenció de nous contagis. És el cas de Les Anxovetes, el grup d'havaneres de Girona, que a causa de la incertesa que viu el sector i la impossibilitat de saber quan i com es produirà el desconfinament, proposa tres nous formats de concerts alternatius per poder matenir la música en directe i el contacte amb el públic.

«Esperem que durant els propers mesos puguem dur a terme la cantada d'havaneres de forma presencial i tal com l'hem fet sempre, però en els casos que no fos així, oferim tres formats alternatius, els quals procuren encaixar més fàcilment amb les mesures que d'ara endavant ben segurament s'hauran de prendre per tal d'evitar la propagació del virus», assenyala el grup, que acaba de treure el seu quart disc, En llauna, de moment en format digital.

Es tracta de tres propostes per evitar que s'ajuntin molts espectadors en un mateix espai, amb diferents graus d'activitat presencial i d'ús de la tecnologia.

El primer format que proposen és la cantada d'havaneres mòbil, en format de cercavila per diferents espais d'un municipi, sense necessitat de muntar cap escenari, per evitar aglomeracions en un sol espai.

La segona, una cantada d'havaneres 100% en línia, i la tercera, un punt intermedi: una cantada d'havaneres en directe, amb l'aforament limitat, combinada amb una retransmissió a la xarxa a la qual podrien accedir només les persones a qui se'ls facilita un enllaç concret.