Sanjosex va publicar ahir en format digital el seu nou disc Dos somnis, que inclou sis cançons inèdites enregistrades i produïdes per la banda empordanesa poc abans del confinament. De fet, l'àlbum -que surt a la venda exclusivament en format de descàrrega directa- inclou les primeres cançons originals del músic de la Bisbal d'Empordà en sis anys.

A través d'un comunicat, el segell musical Bankrobber ha explicat que aquest és un disc «breu i concís que Carles Sanjosé ha plantejat amb els peus a terra i amb esperit de quilòmetre zero» i que per fer-lo ha comptant amb els seus músics habituals, Miquel Sospedra al baix, Pep Mula a la bateria, Xarim Aresté a les guitarres. A més, inclou la col·laboració de la cantautora Bikimel i l'acordionista Carles Belda.

Ahir també va ser la data escollida per la publicació del tercer teball dels banyolins Germà Negre. El grup del Pla de l'Estany, un exponent destacat a Catalunya de la fusió d'estils amb aire festiu, ha tret Kumbaià amb la discogràfica Halley Records.

Després d' Els àngels fan torrades i Molt de porc i poca salsitxa, arriba aquest tercer àlbum que, segons expliquen els seus integrants, apel·la «a la cultura cumba» i a la Moreneta com a màxima expressió del caràcter humorístic i estripat del grup. La verge de Montserrat es converteix en el gran nexe de reivindicació del hipisme i els xirucaires com a forma d'entendre la vida i la música.

Tot i que la majoria de temes són de composició pròpia, la primera cançó del disc, Camí ral, és una adaptació al reggae de la peça de Bill Danoff, John Denver i Taffy Nivert Danoff i compta amb la col·laboració del cantant de Koers, Kelly Isaiah.