La Universitat de Girona és la primera universitat pública catalana en 3 dels 17 indicadors ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de les Nacions Unides segons el rànquing THE Impact. La UdG destaca concretament en educació, ciutat i comunitat sostenibles i aigua i sanejament.

Segons ha informat el centre educatiu en un comunicat, de tot l'estat espanyol, la UdG es col·loca al capdavant en ciutat i comunitat sostenibles i en segon lloc en aigua i sanejament i educació. A escala mundial, se situa en la 13a posició en educació, en la 24a en aigua i sanejament i en la 49a en ciutat i comunitat sostenibles.

De tot l'estat, la UdG se situa en el novè lloc d'aquesta classificació que utilitza una sèrie d'indicadors calibrats per oferir comparacions integrals i equilibrades de tres grans àrees -recerca, divulgació i administració- en aspectes com la salut, l'educació, el gènere, la indústria, les desigualtats o el consum responsable.

La UdG apareix també classificada en les posicions 101-200 de les universitats més ben valorades del món d'acord amb la seva implicació en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquestes posicions també hi figuren la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La Pompeu Fabra (UPF) és la universitat catalana més ben classificada, ocupant la posició 53, mentre la Universitat de Barcelona (UB) ocupa el lloc 91.

L'impacte que tenen les universitats sobre els ODS fixats per les Nacions Unides ha donat lloc a la segona edició d'aquest rànquing. Si bé en la primera edició pilot es van analitzar únicament 11 dels 17 ODS, aquest any els ha incorporat tots 17 i ha fet, de nou, una classificació global del posicionament de les universitats del món.

En total han participat 767 universitats d'arreu del món, destacant la Universitat de Auckland (Nova Zelanda) i la Universitat de Sydney (Austràlia) que han quedat en primera i segona posició a escala mundial. Times Higher Education (THE) és el responsable de l'elaboració d'aquest i altres rànquings sobre el rendiment de les universitats en diferents àrees.

En el top 100 de Green Metric

El mes de desembre de l'any passat la Universitat de Girona es va situar en la 93a posició mundial en GreenMetric, el prestigiós rànquing de sostenibilitat que elabora la Universitat d'Indonèsia cada any des del 2010.

Segons aquest rànquing, la Universitat de Girona és la 51a universitat del món en la categoria de gestió energètica i reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. Aquest és l'indicador amb major ponderació, ja que té en compte les polítiques universitàries en matèria d'energia i canvi climàtic des de l'ús d'aparells eficients, els consums totals d'energia elèctrica, el programa d'estalvi i eficiència energètica o la construcció ecològica.