Alberto Guijarro, codirector del Primavera Sound, ha posat en dubte que aquesta cita musical pugui celebrar-se el 2020 perquè «tot apunta que aquest estiu i, potser aquest any, no hi haurà actes massius». Atès que les últimes dates anunciades pel festival són entre el 26 i el 30 d'agost, Guijarro ha expressat la necessitat que els organitzadors dels festivals musicals disposin de la màxima informació: «Que algú ens ho digui clarament ja i que s'elabori un decret dient què es pot fer i què no».

El festival s'havia de celebrar inicialment del 3 al 7 de juny, però l'organització el va traslladar a finals d'agost a causa de l'actual crisi sanitària.

Per la seva banda, el director dels festivals de Pedralbes i de Cambrils, Martín Pérez, ha explicat que s'estan preparant «per si el que està previst per al juny, no el podem dur a terme aquest mes, però ens deixen traslladar-lo al mes de juliol. I si juliol fos massa aviat, el preparem per al setembre. O fins i tot per 2021».

L'Associació de Festivals de Música ha demanat al govern espanyol flexibilitzar la normativa per poder assegurar la seva supervivència. En un comunicat, el sector reclama als Ministeris de Cultura i Consum una revisió del contracte d'adquisició i prendre com a exemple les mesures de països com Alemanya, Bèlgica o Itàlia.

Algunes de les mesures que destaquen són un sistema de vals substitutoris per fer servir fins el 2021 (Alemanya), un pla de tarifes d'entrades per la crisis i una campanya pública per comunicar beneficis i sistemes de validesa de l'entrada que incentiva el públic a mantenir-la (Holanda) o un sistema de flexibilització de la devolució (Itàlia).