La Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha decidit ajornar la celebració de la 23a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona, arran de la situació generada per la declaració de l'estat d'alarma. Segons va informar ahir, mitjançant un comunicat, la Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC ha acordat endarrerir l'acte de lliurament, previst inicialment pel 12 de juny, fins a la tardor.

També s'ha posposat la presentació dels projectes seleccionats, que havia de tenir lloc aquest dijous 30 d'abril. Les 57 propostes que opten als Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2020 es poden visualitzar a la pàgina web premisarquitecturagirona.cat, on tothom pot escollir el projecte que obtindrà el Premi de l'Opinió 2020.

Dels 57 projectes presentats, 32 opten al premi a la categoria Arquitectures (56%), 10 a Interiors (17%), nou a Efímers (16%) i sis a Paisatges (11%). A la categoria d'Arquitectura hi ha 17 projectes d'obra nova i 15 són reformes o rehabilitacions. Per ús, 24 són habitatges, dues naus industrials, dos estudis, dos equipaments, un hotel i un monument. Per ubicació, 10 se situen a la Garrotxa, 6 al Gironès, 5 al Baix Empordà i a la Selva, 4 a l'Alt Empordà i dos al Ripollès. A la categoria d'Interiors s'han presentat un total de 10 projectes, tres d'obra nova i set de reformes. Per tipologia, sis són habitatges, dos són restaurants/cafeteries, i també hi ha un antic paller i un obrador.